Selmi Bean to Bar

 
PRODUCENT: Selmi
Bean to bar

Bean to bar

Koncept linii do produkcji czekolady single-origin, począwszy od prażenia ziaren kakaowca do finalnej tabliczki czekolady. Selmi Bean to Bar.

Koncept linii do produkcji czekolady single-origin, począwszy od prażenia ziaren kakaowca do finalnej tabliczki czekolady. Selmi Bean to Bar.

specyfikacja

MODEL
Długość linii
Bean to bar
W zależności od konfiguracji

Informacje

Wyposażając warsztat w maszyny Selmi Bean to Bar, operator będzie mógł kontrolować produkcję czekolady począwszy od wyselekcjonowanych surowych ziaren kakaowych, które w zależności od klimatu i miejsca pochodzenia posiadają różne aromaty i smaki. Ich prażenie i przetwarzanie zaowocuje tabliczkami czekolady przygotowanymi według indywidualnych receptur. To przykład technologii przyjaznej rzemieślnikom, która nie standaryzuje, ale zapewnia wyjątkowość.


 Urządzenia dla linii do produkcji czekolady Bean to Bar


 

Palarka do kawy Selmi

Winnower  Separator łupin ziaren kakaowca (upalonych) z wstępnym rozdrabnianiem

Grinder Plus  Młyn do mielenia wstępnie rozdrobnionych ziaren kakaowca 

Micron  Młyn kulowy do rozcierania i łączenia masy kakaowej z pozostałymi surowcami w recepturze

Conca  Usuwa ujemną kwasowość i resztkową wilgoć maksymalizując w ten sposób jakość wytwarzanej czekolady

Vibro  Końcowe, automatyczne sito przeznaczone do odfiltrowywania zanieczyszczeń wprowadzanych podczas przetwarzania 

Roaster

Piec do prażenia surowych ziaren kakaowca

Winnower

Separator łupin ziaren kakaowca (upalonych) z wstępnym rozdrabnianiem

Grinder Plus

Młyn do mielenia wstępnie rozdrobnionych ziaren kakaowca 

Micron

Młyn kulowy do rozcierania i łączenia masy kakaowej z pozostałymi surowcami w recepturze

Conca

Usuwa ujemną kwasowość i resztkową wilgoć maksymalizując w ten sposób jakość wytwarzanej czekolady

Vaglio

Końcowe, automatyczne sito przeznaczone do odfiltrowywania zanieczyszczeń wprowadzanych podczas przetwarzania 

Top EX

Maszyna do ciągłego temperowania czekolady z wyjmowaną śrubową pompą temperującą i cyfrowym panelem sterowania


Przykładowe konfiguracje linii do produkcji czekolady Bean to Bar


Linia do produkcji gorzkiej czekolady Bean to bar  Gorzka czekolada


Linia do produkcji gorzkiej i mlecznej czekolady Bean to bar  Gorzka czekolada + mleczna czekolada


 Gorzka czekolada


 Gorzka czekolada + mleczna czekolada


 Gorzka czekolada + mleczna czekolada


 

 

 

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.